С това кратко интервю Ви срещаме с Иванина Захариевадипломиран лайф и екзекютив коуч, психолог и бизнес консултант по организационно поведение. Президент на Sofia Couching Support Group под егидата на Noble Manhattan Coaching.
Иванина ще води интерактивен уъркшоп в рамките на Web Direct Academy – Академия за онлайн бизнес.

Бихте ли обяснили какво означава да си коуч за тези от читателите, които все още не са запознати? Разкажете ни малко за работата си?

Коучът е професионалист и партньор, който ви помага, провокира и стимулира да растете и да функционирате на най-високото ниво. Коучът играе ключова роля, държейки визията какво е възможно, водейки процеса към трансформиращ опит. Клиентът от друга страна, избира темата, действието и резултатите, които иска. Той е отговорен за ползите, които ще вземе за себе си от коучинга, за резултатите, които ще постигне в живота си и за темпото, с което ще го направи.
Основните принципи на коучинга са, че всеки човек е креативен, изпълен с ресурси и потенциал и е най-добрият експерт за собствения си живот. Ролята на коуча не е да ви “съветва“ как да живеете живота си по-добре, нито да ви дава отговорите, които се преструвате, че не знаете, нито да ви познава по-добре от вас самите… Коучът ви показва голямата картина, помага ви да създадете повече възможности за себе си и да поемете по нов път.

Занимавам се с лайф и бизнес коучинг. При лайф коучинга често срещани теми са личностен растеж и кариерно развитие, баланс работа/личен живот, предизвикателствата на взаимоотношенията в личен и професонален план, управление на времето, професонални избори, здраве и добра форма, постигане на по-голяма удовлетвореност от живота. В бизнес коучинга най-често се фокусираме върху развитие на лидерския потенциал, повишаване на бизнес резултатите, подобряване на представянето и личната ефективност, индивидуално или на цели екипи.

Ivanina 3Как започнахте да се занимавате с коучинг и какво ви носи удовлетворение в тази сфера?

По професия съм психолог и бизнес консултант по организационно развитие, а истинското ми професионално вдъхновение идва с коучинга. Комбинирането на тези знания и опит с коучинга ми дадоха усещането за професионална завършеност, а на клиентите ми – огромна добавена стойност. С допълването на коучинга към професионалното ми портфолио мога да затворя кръга, като имам възможност да установя заедно с клиента проблема, по който ще се работи, ако има нужда да го подкрепя с експертно мнение и накрая, вместо да му предпиша действия, които да предприеме (както е при консултантския подход), чрез коучинг да го подпомогна да открие сам най-доброто възможно решение за себе си или бизнеса си.
Преминавайки през този процес хората излизат в света много по-готови, способни и уверени да се справят креативно с предизвикателствата и да създават успех за себе си. Удовлетворерението ми идва с успеха на клиенти ми. Техните успешно реализирани цели са успех и обратна връзка и за моята работа.

Темата на Вашия уъркшоп е “Краткият път към успеха” – има ли всъщност “кратък път” към успеха?

Няма лесен път към успеха, но има кратък. Краткият път е този, при който знаем къде точно отиваме. Това е пътят, в който сме наясно с целите си, ценността, която стои зад тях и не се лутаме, изпробвайки по трудния начин какво не е за нас. В коучинг процеса с клиента начертаваме и най-краткия път, по който може да се стигне от мястото, на което се намира в момента, до там, където иска да бъде. Задачата ми като личен треньор по успех след това е да ви подкрепям да сте постоянно в тази промяна без да се отклонявате, да бъдете ангажирани с напредъка си, а също да осъзнаете начините, по които се ограничавате и самосаботирате и да ги превъзмогнете.

Какво да очакват участниците в Web Direct Academy от тази последна вечер в програмата?

Ще поговорим за правилно формулираните цели, задължитените стъпки към по-голям личностен и бизнес успех. Ще им дам възможност да съберат на едно място идеите, целите и новопридобитите си умения от академията, за да създадат план за действие, към който да се придържат оттук нататък. Това е най-подходящият вариант за кратка групова коучинг сесия, тъй като знаем, “желязото се кове, докато е горещо”.

Разберете повече за Web Direct Academy – академия за онлайн бизнес и как можете и Вие да се включите в уъркшопа с Иванина Захариева тук:
https://webseminari.com/events/web-direct-academy-zaonlinebiznes/

Loading Facebook Comments ...