Георги Дюлгеров е уеб разработчик и SEO оптимизатор с дългогодишен опит и множество реализирани проекти зад гърба си. Георги Дюлгеров е основател на ftutorials.comкъдето публикува полезни уроци и статии на уеб тематика. Съосновател е и в Reputacia.bg – сайта който цели да върне доверието в българския бизнес и да изтъкне най-добрите.
Георги ще бъде обучителят в модула за SEO в рамките на Web Direct Academy – Академия за онлайн бизнес. Ето какво разказва той в аванс за стремежа си да помага на своите клиенти да изградят цялостно онлайн присъствие, което печели доверието на потребителите, а оттам и на интернет търсачките.

1. Кое е по-важно – доверието на търсачките или доверието на потребителите?

Доверието на потребителите е пряко свързано с доверието на търсачките. Когато потребителите са доволни от даден бранд – те го търсят, обсъждат го в социалните мрежи, в блоговете си, пишат отзиви за него и т.н. Именно това вдига доверието и на търсачките. След като потребителското поведение става все по-голям фактор за SEO, то потребителското доверие е от първостепенно значение.

2. Защо са необходими постоянни и системни усилия за SEO?

SEO е постоянен процес, който е пряко свързан с доверието и авторитета на даден уебсайт в интернет. Авторитетът се гради бавно и с постоянни усилия. Ботовете на търсачките анализират и следят един уебсайт с месеци, преди да решат дали заслужава доверие или не. Авторитетът на тези търсачки зависи от това да изпратят потребителя на най-добрия и тематичен сайт по търсената дума/фраза, затова те подхождат много внимателно преди да класират даден сайт. Освен това SEO е постоянна борба. Спрете ли работа и изоставите ли уебсайта си, позволявате на конкурентите да Ви надминат. Търсачки като Google не харесват уебсайтове, по които е спряно да се работи. Уебсайтът трябва постоянно да се обновява и актуализира.

DSC_05653. На всеки бизнес/ на всеки уебсайт ли му трябва SEO? Кога наистина SEO помага на един бизнес?

Не всеки бизнес или уебсайт се нуждае от SEO. Първо трябва да си отговорите на въпроса дали Вашите клиенти търсят вашата услуга/ продукт в интернет. Ако не, то трябва да се насочите към тези маркетингови канали, чрез които ще достигнете точната аудитория. Отделно, ако сте в силно конкурентна ниша, то е по-добре да използвате Google AdWords в комбинация с други методи за реклама, докато се опитвате да пробиете със SEO. Други варианти, в които НЕ ви трябва SEO оптимизация е, когато уебсайтът Ви е тип визитка и нямате нужда да привлича трафик от търсене или когато Ви притискат срокове и целите бързи резултати. SEO помага на един бизнес в дългосрочен план. Разходите и усилията по оптимизацията започват да се изплащат едва след като се постигнали задоволителни резултати и клиентите са започнали да влизат в уебсайта Ви от Google. И все пак, не забравяйте, че ако не сте на първа страница, то все едно Ви няма в интернет.

4. Ако искаме да наемем SEO специалист – какво е първото нещо, което да го попитаме/ да поискаме от него?

Поискайте да видите резултати. Добрият SEO специалист е класирал множество уебсайтове през годините и със сигурност има с какво да се похвали.

За да научите и Вие как да оптимизирате уебсайтовете си за търсещи машини и да сте успешни в SEO усилията – запишете се за Web Direct Academy – Академия за онлайн бизнес още сега! https://webseminari.com/events/web-direct-academy-zaonlinebiznes/

Loading Facebook Comments ...